Disini kami kongsikan tips kecantikan dan kesihatan agar tubuh badan kelihatan cantik dan menawan serta sihat.Semua tips kecantikan yang kami berikan mudah dan telah diakui berkesan oleh pakar-pakar kecantikan dan kesihatan.

Tips kecantikan 1: Tiru senaman kucing

Belajar lakukan senaman regangan apabila anda bangun dari tidur. Ia meningkatkan peredaran dan penghadaman dan meredakan sakit belakang.Jika anda ketahui teknik senaman kucing, iaitu kaedah  amalan senaman orang melayu terdahulu gaya kucing itu satu kelebihan istimewa.

Tips kecantikan 2: Jangan skip sarapan pagi.

Kajian menunjukkan bahawa makan sarapan pagi yang betul adalah salah satu perkara yang paling positif yang boleh anda lakukan jika anda cuba untuk menurunkan berat badan. Meninggalkan sarapan pagi akan menyebabkan anda  cenderung mendapat berat badan. Satu sarapan pagi yang seimbang termasuk buah-buahan segar atau jus buah-buahan, bijirin sarapan yang tinggi serat, rendah lemak susu atau yogurt, roti gandum penuh, dan telur rebus

Tips kecantikan 3: Memberus gigi cara yang betul

Ramai yang masih perlu perkemaskan cara memberus gigi yang lebih sempurna.Tidak perlu berus gigi yang mahal namun cukup sekadar yang selesa.Untuk mendapatkan gigi yang cantik dan bau mulut yang lebih menawan, lakukan berusan selama 2 minit.Pastikan kesemua gigi diberus dan lidah atas bawah dibersihkan secara maksimum.Bukan membersihkan gigi dan mulut asal berus.Walaupun gigi tersembunyi, ia juga menyumbang kepada kecantikan wajah seseorang.Senyuman akan akan bertambah manis sekiranya gigi bersih dan terhindar bau mulut yang memalukan.

Tips kecantikan 4: Teh hijau dan buah zaitun untuk payudara

Beberapa kajian telah mendapati ini, tetapi baru-baru ini mendapati bahawa polifenol (sejenis antioksidan) dalam teh hijau dan buah zaitun juga boleh membantu melindungi anda daripada kanser payudara.Mungkin anda boleh mulakan mengamalkan Teh hijau yang ada di jual di pasaraya.Banyak pilihan Teh hijau yang boleh memikat hati.Dengan payudara yang sihat, ia bukan sahaja cantik namun memberi keyakinan kepada diri.

beauty-tip-of-the-week-diy-tomato-masks-L-GwSo44

Tips kecantikan 5: Katakan Yes pada tomato.

Tomato adalah superstar dalam buah-buahan. Tomato mengandungi lycopene, agen pejuang kanser yang kuat. Tomato juga kaya dengan vitamin C. Berita baik adalah  tomato yang dimasak juga berkhasiat, jadi gunakan mereka dalam pasta, sup dan casseroles, serta salad. Persatuan Thoracic British mengatakan bahawa tomato dan epal boleh mengurangkan risiko asma kronik dan penyakit paru-paru . Kedua-dua mengandungi quercetin antioksidan. Untuk menikmati faedah, makan lima epal seminggu atau tomato setiap hari.Malah apa yang menarik kaedah murah ini sangat berkesan untuk keseluruhan kulit muka dan badan menjadi mulus dan tegang!

Tips kecantikan 6: Memanjakan tulang.

Dapatkan kalsium harian anda dengan susu segar rendah lemak atau makan yogurt. Ia akan memastikan tulang anda kuat. Ingat bahawa kepadatan tulang menurun selepas umur 30. Anda perlu sekurang-kurangnya 200 miligram setiap hidangan.

 9,133 total views,  1 views today