Bagaimana Kata Ikrar Positif Bantu Transformasi Anda Hidup?

129

Kata Ikrar Positif bukan lagi konsep baru; sebenarnya, ia didokumenkan oleh ahli falsafah yang hebat, Pythagoras mengajar ikrar positif kepada pelajarnya di zaman ‘Pra-Socrates’.Ada yang mengatakan dia adalah salah seorang pemikir purba pertama yang menggunakan perkataan ‘philosopher’.

Oleh itu, ini memberikan makna yang lebih mendalam dan lebih kuat kepada pengamal kata-kata ikrar positif. Ini merupakan kesempatan yang besar untuk setiap individu lakukan perubahan besar dalam diri sendiri.

Dalam kajian terbaru, pakar telah melihat hubungan antara ikrar positif dan kesejahteraan manusia.Kajian-kajian ini telah membuktikan pengamal kata-kata ikrar positif mempunyai kesihatan psikologi yang lebih baik.

Oleh itu, orang yang mengamalkan kata-kata ikrar positif umumnya mempunyai tahap kecemasan, kemurungan, dan kesusahan yang lebih rendah, khususnya dalam keadaan kompleks, seperti ketidakstabilan kewangan dan pemulihan daripada penyakit.

Untuk lebih memahami bagaimana ikrar positif dapat membantu mengubah hidup, anda perlu mempunyai kefahaman yang jelas tentang kuasa fikiran anda – Kuasa Minda.  Apabila anda terus berfikir tentang sesuatu yang anda mahu, ia akan nyata pada waktunya.

Oleh itu, pemikiran yang menggalakkan dan positif adalah sangat penting dalam kehidupan seharian. Jika tidak, positiviti ini tidak akan nyata dalam hidup anda.

Dengan cara yang sama, apabila anda hanya berfikir apa yang kurang dalam hidup anda, semua yang akan nyata adalah kekurangan. Tenaga negatif secara semulajadi akan menunjukkan dan menarik lebih banyak negatif.

Jika anda ingin mencapai matlamat atau keinginan anda, anda perlu memberi tumpuan kepadanya. Ikrar positif boleh memberikan anda tumpuan yang anda perlukan dan membawa anda ke arah yang betul. kata-kata ikrar positif boleh memberi anda inspirasi secara terus menerus, walaupun melalui masa yang sukar.

BUKAN MAGIK!

Ingatlah bahawa walaupun kata-kata ikrar positif membantu anda mencapai matlamat atau keinginan melalui dorongan dan pemikiran yang menguntungkan, anda juga harus mengambil tindakan ke arah mencapai matlamat tersebut.

Kata-kata ikrar positif bukan silap mata atau magik! ia bertindak dan membolehkan anda melihat perkara dengan jelas. Ia memberi anda satu kekuatan tolakan yang diperlukan bagi memastikan anda konsisten di jalan matlamat.

Kata-kata ikrar positif menarik banyaj peluang positif; Walau bagaimanapun, tanpa tindakan yang sesuai, peluang-peluang yang hadir ke arah matlamat anda akan berlalu secara sia-sia.

Artikel ini banyak memberberi manfaat pada orang lain? sila Like dan Share!

 

 

 1,456 total views,  2 views today