Wow! Jom buat aiskrim coklat, mudah dan sedap!

353
0

Bagi peminat-peminat aiskrim coklat, lepas ini bolehlah makan dengan puas. Terutama mereka yang mempunyai anak-anak yang ramai. Dalam video ini ditunjukkan cara- cara hendak buat Aiskrim Coklat yang sedap. Bukan itu sahaja, cara pembuatannya pun mudah, cepat dan tentunya sedap.

Berikut resepinya;

Soft Ais Krim (sebarang rasa)
2 cawan Chocolate Chips
Minyak Kelapa 1/2 cawan (gunakan minyak kelapa halus untuk rasa yang neutral)
1/3 cawan Crispy Rice Cereal

Letakkan Soft aiskrim  pada kertas lilin pada dulang pembakar. Tutup dengan kertas lilin dan tekan ke bawah untuk tujuan meratakan. Sila bekukan semalaman.

Keluarkan aiskrim dari dulang, potong secara bentuk kotak ukuran saiz. Letakkan kembali ke peti sejuk sehingga ia bersedia untuk dicelup.

Microwave 2 Cawan Chocolate Chips dengan minyak 1/2 Cup Minyak kelapa selama 90 saat – berhenti untuk menggaul setiap 30 – sehingga cair dan licin. Biarkan campuran coklat sehingga suhu bilik. Campurkan bijirin beras.

Lakukan dengan cepat – kiub ais krim dicelup dalam campuran coklat dan letakkan kembali ke peti sejuk untuk mengeras. Nikmati!

Jika manfaat sila tekan butang share dan like.

 2,408 total views,  1 views today

VIABuzzFeedFood
SOURCEYoutube
Previous articleBagaimana Kata Ikrar Positif Bantu Transformasi Anda Hidup?
Next articleBumi Arab subur, dunia sudah dekat dengan kiamat
Merupakan pengasas kepada DigitalUngu.com dan juga sebagai editor rasmi bagi DigitalUngu.com. Klik sahaja pada pautan media sosial dibawah untuk lebih kenal.